beukenhaag_ziektes

Help! Mijn beukenhaag is ziek

Een beukenhaag is een zeer populaire keuze voor veel tuiniers, vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en zeker ook de eenvoudige verzorging. Helaas zijn er wel ziektes die de beukenhaag zou kunnen dragen, welke de haag aan kunnen tasten wanneer ze onbehandeld blijven.

Verschillende soorten ziektes

Een van de meeste voorkomende beukenhaag ziektes is rode beukenhaagziekte, ook wel bekend als; beukenrode vlekkenziekte. Deze beukenhaag ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel genaamd de berkenheksenbezem (Taphrina betulina), dit is een van de beukenhaagziektes die vaak wordt geassocieerd met rode vlekken op de bladeren van de beukenhaag.

Er zijn nog een aantal andere beukenhaag ziektes die de beukenbomen kunnen aantasten, waaronder bladluizen, meeldauw en roest. Elk van deze beukenhaagziektes kan de groei en het uiterlijk van de beukenhaag aantasten. Het is erg belangrijk om van de symptomen van deze beukenhaagziektes op de hoogte te zijn zodat je snel kan handelen wanneer je deze herkent.

Bestrijden van de ziektes

Er zijn verschillende manieren om deze beukenhaagziektes te bestrijden, de meest milieu vriendelijke manier voor bijvoorbeeld het verwijderen van bladluizen is door de haag te spoelen met een stevige water stroming. Op deze manier zullen veel van de bladluizen van de bladeren van je haag afvallen, hierdoor zul je minder bestrijdingsmiddel nodig hebben. Wat beter is voor het milieu en ook zeker voor je beukenhaag.

Verzorging is het allerbelangrijkste

Het is ook belangrijk je beukenhaag regelmatig te inspecteren en je beukenhaag goed te verzorgen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van dode of zieke blaadjes, het behandelen van plagen en het geven van de juiste hoeveelheden water en voeding. Een gezonde beukenhaag heeft namelijk een minder grote kans om aangetast te worden door een van deze beukenhaagziektes.

Meer vragen?

Beuken-haagspecialist helpt graag bij het vinden en verzorgen van beukenhagen. Mocht je meer vragen hebben over haagplanten kun je onze andere blogs met plantadvies bekijken of contact met ons opnemen. Beuken-haagspecialist heeft alle soorten haagplanten in huis voor de particulier en hovenier. In onze kwekerij in Zundert kweken wij diverse soorten haagplanten die we leveren door heel Nederland en Vlaanderen. Wij hebben een passie voor haagplanten. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je 100% garantie geven dat je een haag van goede kwaliteit ontvangt.

Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Beuken en haagbeuken, twee bomen die vaak worden verward, maar toch zo verschillend zijn. Beide bomen zijn prachtige aanwinsten voor je tuin, maar hebben andere