buxus

Verzorgen van een beukenhaag: 4 tips

Wanneer je ervoor kiest een beukenhaag aan te schaffen is het natuurlijk belangrijk dat je je verdiept in de juiste verzorging. In deze blog geven wij je 4 tips die jij kan toepassen in de verzorging van jouw nieuwe beukenhaag. Zo weet je zeker dat jouw haag zo lang mogelijk mooi en gezond blijft!

1. Plant de beukenhaag op de juiste plek

Onze eerste tip is natuurlijk het allerbelangrijkste onderdeel in de verzorging van een beukenhaag en is heel eenvoudig. Het verzorgen van een groene of rode beukenhaag begint namelijk al bij het planten. Dit kun je doen op een plaats in de volle zon of in de halfschaduw. Let op; plant de haag niet op een plek die te nat is, de wortels worden dan te nat waardoor er schimmel kan ontstaan. Een tip van ons: voeg aanplantgrond toe. Aanplantgrond zorgt voor een humusrijke, luchtige bodem waardoor de beukenhagen stevige wortels vormen.

2. Een mooie volle bos

Het snoeien van de beukenhaag is een belangrijk onderdeel van de verzorging. In de eerste jaren van de verzorging van je nieuwe beukenhaag is het de bedoeling dat je deze terugsnoeit, dit stimuleert de plant om onderaan nieuwe vertakkingen te maken. Op met deze verzorging zorg je ervoor dat er een mooie en volle groene of rode beukenhaag gevormd wordt.  Om dit effect te bereiken zijn tijdelijk 2 snoeibeurten per jaar nodig, de 1e vindt plaats op de langste dag van het jaar en dan nog een keer in september. 

3. Let op wanneer je de haag snoeit

Na een paar jaar is het beste keuze in jouw beukenhaag verzorging is om je haag maar een keer in het jaar te snoeien, dit doe je in de late zomer of in de vroege herfst. In ieder geval voordat de winter aanbreekt en de bladeren van je beukenhaag verdorren. Dit is zo belangrijk in de verzorging van de beukenhaag omdat deze zo zijn vorm blijft behouden, daarnaast zal de haag nog dichter worden als je hem snoeit.

4. Hagen kunnen ook verbranden

Geef tijdens de verzorging van je nieuwe beukenhaag geen water wanneer de zon op de haag staat, wanneer je dit wel doet kunnen de blaadjes verbranden. Mocht dit een keer voorkomen, help je de haag een handje door de dode takjes en blaadjes weg te knippen, op deze manier verspilt de haag geen energie aan deze overtollige onderdelen en krijgen de gezonde blaadjes van de beukenhaag de verzorging die zij nodig hebben.

buxus

Al onze haagplanten ontdekken?

Hopelijk hebben wij je goed op weg kunnen helpen met onze tips op het gebied van beukenhaag verzorging. Wanneer je nog meer vragen hebt kun je een kijkje nemen tussen onze andere blogs of contact met ons opnemen. Beuken-haagspecialist heeft alle soorten haagplanten in huis voor de particulier en hovenier. In onze kwekerij in Zundert kweken wij diverse soorten haagplanten die we leveren door heel Nederland en Vlaanderen. Wij hebben een passie voor haagplanten. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je 100% garantie geven dat je een haag van goede kwaliteit ontvangt.

Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Beuken en haagbeuken, twee bomen die vaak worden verward, maar toch zo verschillend zijn. Beide bomen zijn prachtige aanwinsten voor je tuin, maar hebben andere