rode beuk

9 redenen om voor een beukenhaag of haagbeuk te kiezen

Je hebt het vast al gemerkt: bij Beuken-haagspecialist zijn wij enorm fan van beuken. Of je nu kiest voor een rode beuk, een groene beuk of een haagbeuk; je bent verzekerd van een fantastische haagplant. Waarom je juist voor een beukenhaag of haagbeuk moet kiezen? Dat vertellen we je in dit artikel. Lees hier onze 9 redenen en laat je overtuigen!

Voordelen van beukenplanten

  1. De beuk is een duurzame en stevige plant die gemakkelijk te onderhouden is.
  2. Een haag van beuken vormt een natuurlijke afscheiding die privacy biedt én de wind goed tegenhoudt. Zo kun je heerlijk in je tuin genieten.
  3. Beukenplanten groeien relatief snel en kunnen daardoor in korte tijd een mooie grote haag vormen. In onze webshop kun je direct de gewenste hoogte van de plant aangeven. Zo kun je kiezen voor een lage haag van 40-60 cm of een hoge haag tot 200 cm. Voor ieder wat wils dus!
  4. Kies jij voor een haagbeuk in je tuin? Geniet dan van een mooie bladhoudende haag, ook in de herfst en winter.
  5. De beuk is vrij resistent tegen ziektes en plagen. Ook wanneer je geen groene vingers hebt, kan je deze dus goed onderhouden.
  6. Een beukenhaag en haagbeuk kan worden gesnoeid in verschillende vormen en maten, waardoor deze zich aanpast aan elke tuinstijl.
  7. Een haag in de tuin vormt een natuurlijke bron van zuurstof en kan de luchtkwaliteit in je tuin verbeteren.
  8. Gebruik je de haag niet als afscheiding in je tuin? Dan kan je deze ook gebruiken als mooie natuurlijke achtergrond voor andere planten en bloemen in de tuin.
  9. De haag kan worden geplant in verschillende delen van de tuin, waaronder schaduwrijke gebieden. Zo geniet je van de voordelen van de haag op iedere gewenste plek in jouw tuin!

Welke haagplant kies je?

Bij de Beuken-haagspecialist verkopen we verschillende haagplanten. Twijfel je tussen de verschillende soorten beuken? Lees dan onze blog over het verschil tussen de haagbeuk en beukenhaag. In deze blog lees je alle verschillen en bepaal je welke beuk in jouw tuin past.

Gebruik onze calculator en bestel direct

Ben jij overtuigd en wil je een haag vormen van onze kwalitatieve haagplanten? Met onze calculator bereken je stap voor stap hoeveel planten je nodig hebt en wat de kosten hiervan zijn. Plaats je bestelling direct in je winkelmand en reken deze af. Hierna gaat onze kweker aan de slag en worden jouw planten binnen korte tijd bij jou thuis geleverd! Woon je in de buurt? Dan kan je de planten ook ophalen bij onze kwekerij in Zundert.

 

groene_beuk             rode beuk

 

Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

meidoorn ziektes

Ziektes bij een Meidoornhaag

Een meidoornhaag is een prachtige aanvulling op elke tuin. Het biedt privacy, beschutting en een mooie esthetische waarde. Net als andere planten kunnen meidoornhagen echter