beukenhaag snoeien

Het snoeien van de beukenhaag: onze tips

Een vraag die wij vaak ontvangen is “wanneer moet ik mijn beukenhaag nou eigenlijk snoeien?”.  Een beukenhaag is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Het biedt niet alleen privacy, maar ook een nette groene omheining. Om er echter er zeker van te zijn dat de haag er gezond en mooi uit blijft zien, is het belangrijk om deze regelmatig te snoeien. Beuken-haagspecialist vertelt je alles over hoe en wanneer je een beukenhaag moet snoeien, zodat jij jouw haag in topconditie kan houden. Van het kiezen van het juiste moment tot het gebruik van de juiste snoeimateriaal, we behandelen het allemaal. Lees verder om erachter te komen hoe je jouw beukenhaag op een professionele manier kunt onderhouden.

Wanneer is het beste moment om te snoeien?

Het beste moment om een groene beukenhaag of rode beukenhaag te snoeien is vanaf eind mei tot halverwege juni. In deze maanden blijft de haag mooi dicht en compact. Daarnaast lopen beukenhagen eind zomer nog verder uit waardoor de lege plekjes na het snoeien weer opgevuld worden. Wil je de graag beukenhaag nog een keer snoeien? Doe dit dan in september, voordat de winter begint. Bij harde vorst of extreme droogte is het namelijk beter om te wachten.

Hoe moet ik snoeien?

Een beukenhaag moet op de juiste manier worden gesnoeid om de juiste vorm te behouden. Ook stimuleert correct snoeien een gezonde groei. Dit is ons stappenplan voor het snoeien van de beukenhaag:

  • Knip de haag niet in de volle zon, bladeren kunnen dan makkelijk verbranden en bruin van kleur worden.
  • Wij raden altijd aan om van onder naar boven te snoeien. Zo vallen de bladeren direct op de grond en ruim je ze gemakkelijk op.
  • Snoei de beukenhagen onderaan wat minder kort dan boven, zo krijgen alle bladeren genoeg licht. De beukenhaag is hierdoor dus wat breder aan de onderkant.
  • Gebruik scherpe snoeischaar of snoeitang om de haag te snoeien. Dit zorgt voor een preciezere snoei en kan beschadiging aan de planten voorkomen.

Hoe vaak moet ik snoeien?

Het is raadzaam om een beukenhaag twee keer per jaar te snoeien. Doe dit in het voorjaar (voor 21 juni) en in het najaar (september). Door de haag vaak genoeg te snoeien behoud je een dichtbegroeide, gezonde haag. Voordat een beukenhaag de gewenste hoogte bereikt, is het dus goed om hem vaker te hebben gesnoeid.  Hoe vaker een beukenhaag wordt gesnoeid, des te dikker hij wordt.

beukenhaag_snoeien

Al onze haagplanten ontdekken?

Hopelijk weet je nu precies wanneer het de juiste tijd is om de beukenhaag te snoeien. Mocht je nog meer vragen hebben kun je onze andere blogs met plantadvies bekijken of contact met ons opnemen. Beuken-haagspecialist heeft alle soorten haagplanten in huis voor de particulier en hovenier. In onze kwekerij in Zundert kweken wij diverse soorten haagplanten die we leveren door heel Nederland en Vlaanderen. Wij hebben een passie voor haagplanten. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je 100% garantie geven dat je een haag van goede kwaliteit ontvangt.

Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Beuken en haagbeuken, twee bomen die vaak worden verward, maar toch zo verschillend zijn. Beide bomen zijn prachtige aanwinsten voor je tuin, maar hebben andere