De rode beukenhaag

Rode beukenhaag kopen? De rode beukenhaag (Fagus sylvatica ‘atropunicea’) is een unieke en aantrekkelijke toevoeging aan jouw tuin. Deze beukenhaag is bladhoudend gedurende de winter, wat betekent dat je ook in de koudere maanden nog kunt genieten van je haag. De rode beukenhaag is familie van de groene beuk en wordt vers geleverd uit onze eigen kwekerij. Gebruik deze haag als vervanger van je schutting.

Wil je weten hoeveel beukenhagen je per meter nodig hebt? Wij raden voor een enkele haag 5 beukenhagen per meter aan. Gebruik onze calculator om te berekenen hoeveel rode beukenhaag planten je moet kopen voor een mooie volle haag in jouw tuin. Bekijk ons volledige assortiment haagplanten.

 1,85 12,75 incl. BTW,- €

Ideal

Extra informatie

Over de rode beukenhaag

Rode Beukenhagen zijn een populaire keuze voor tuinbezitters die op zoek zijn naar een unieke en decoratieve toevoeging aan hun buitenruimte. Deze beukenhaag, bekend als Fagus sylvatica atropunicea, heeft een opvallende donkerrode kleur en een strak uiterlijk. Dankzij de bladhoudende eigenschappen van deze haag blijft hij het hele jaar door aantrekkelijk en zorgt hij voor een mooie erfafscheiding en voldoende privacy. Voor het aanplanten van een rode beukenhaag is het belangrijk om te weten dat de beste tijd hiervoor tussen oktober en april is. In deze periode is de plant in rust en heeft hij alle energie om zijn wortels verder te ontwikkelen. Het wordt aangeraden om aanplantgrond te gebruiken bij het aanplanten, omdat dit voor een snellere inworteling en een voedingsrijke bodem zorgt. Het aanplanten van de rode beukenhaag wordt afgeraden bij vorst of erg natte grond. Een rode beukenhaag staat bekend om zijn gematigde groeisnelheid. Over het algemeen groeit een rode beukenhaag ongeveer 20 tot 40 centimeter per jaar. Dit kan echter variëren afhankelijk van de groeiomstandigheden, zoals bodemgesteldheid, zonlicht en water. Het is belangrijk om te weten dat een beukenhaag langzamer groeit dan sommige andere haagplanten, maar het voordeel is dat hij gemakkelijk te snoeien is en een dichte, weelderige haag vormt.

Kosten van een rode beukenhaag

De kosten van een rode beukenhaag variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de haag, de hoogte van de haagplanten en de kwekerij of leverancier waar je ze koopt. Over het algemeen beginnen de kosten voor rode beukenhaagplanten tussen de 2 en 5 euro per stuk, afhankelijk van de grootte en kwaliteit. Het kan handig zijn om bij verschillende kwekerijen of leveranciers prijzen te vergelijken om de beste deal te krijgen. Een rode beukenhaag kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van ongeveer 2,5 tot 4 meter. Het is belangrijk om te weten dat de hoogte van de haag afhankelijk is van meerdere factoren, waaronder de snoei en het onderhoud. Door regelmatig te snoeien en de gewenste hoogte te handhaven, kun je de beukenhaag op de gewenste hoogte houden. Het is ook mogelijk om de haag wat lager te houden door vaker te snoeien. Het is raadzaam om de haag jaarlijks te snoeien om een dichte en goed onderhouden haag te behouden.

Maten en prijzen

Onze rode beukenhaag is beschikbaar in diverse maten, zodat u de perfecte optie voor uw tuin kunt kiezen. Of u nu een lage, middelhoge of hoge haag wenst, wij hebben de juiste maat voor u. Hieronder vindt u een overzicht van onze maten en bijbehorende prijzen:  
  • 40-60 cm: Perfect voor diegenen die een kleinere haag wensen. Prijs: € 1,85 per stuk
  • 60-80 cm: Voor degene die direct een wat lagere  maar vollere haag wensen. Prijs: € 2,49 per stuk
  • 80-100 cm: Perfect voor diegenen die een direct hogere haag wensen. Prijs: € 3,65 per stuk
  • 100-125 cm: Voor een directe impact en een volwassen uitstraling van uw tuin. Prijs: € 4,95 per stuk
  • 125-150 cm: Ideaal voor onmiddellijke privacy en een gevestigde haaglook. Prijs: € 6,35 per stuk
  • 150-175 cm: Uitstekend voor hoge hagen en maximale privacy. Prijs: € 9,99 per stuk
(Alle prijzen zijn inclusief BTW.) Bij grotere afnames vanaf 100 en 250 stuks kunnen wij een staffelkorting aanbieden.

Rode beukenhaag kopen

Bij Beuken-haagspecialist kun je de rode beukenhaag eenvoudig online kopen en thuis laten bezorgen of afhalen in onze kwekerij in Zundert. Wij produceren al onze planten in onze eigen kwekerij en leveren ze door heel Nederland en Vlaanderen. Onze beukenhagen zijn vol en betakt van onderaf aan, zodat je verzekerd bent van een mooie haag.

Wij helpen je graag verder

Onze klantenservice op onze site helpt je om te bepalen hoeveel planten je nodig gaat hebben voor de gewenste lengte en breedte van de haag. Zo weet je zeker dat je genoeg planten koopt voor jouw rode beukenhaag. Als je vragen hebt over onze producten of extra informatie wenst, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte rode beukenhaag voor jouw tuin.

Gerelateerde producten

Categories:

 0,80 11,75 incl. BTW

Categories:

 1,85 12,75 incl. BTW

Categories:

 0,75 6,99 incl. BTW

Categories:

 1,75 2,25 incl. BTW

Veel gestelde vragen

  • Welke beuk blijft groen?

    De Fagus Sylvatica (groene Beukenhaag) en de Fagus Sylvatica Atropunicea (rode Beukenhaag) zijn beide bladhoudend. De bladeren verdorren wel in de herfst, maar ze blijven de hele winter lang zitten. In het voorjaar worden al deze verdorde bladeren weer vervangen door het nieuwe gebladerte.

  • Wat is het verschil tussen een beuk en haagbeuk?

    Het grote verschil tussen een beukenhaag en een haagbeuk is dat een beukenhaag zijn blad verdord behoudt in de winter terwijl een haagbeuk zijn blad volledig verliest. 

  • Welke beuk is bladhoudend?

    De groene variant van de beukenhagen wordt de Fagus Sylvatica genoemd. Deze hebben zomers een mooi groen blad, welke in het najaar verkleurt naar een herfstbruine kleur.

  • Hoeveel beukenhaag per meter?

    Wij adviseren de volgende aantallen per strekkende meter voor een mooie compacte beukenhaag:

    • Hoogte 40/60 cm en 60/80 cm, 5 stuks per strekkende meter.
    • Hoogte 80/100 cm en 100/125 cm 5 stuks per strekkende meter.
    • Hoogte 125/150 cm en 150/175 cm, 5 stuks per strekkende meter
  • Hoe krijg je een volle beukenhaag?

    Voor een gezonde beukenhaag is het belangrijk om deze goed bij te houden. Een gezonde haag heeft vele vertakkingen en is mooi vol. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je jouw heg snoeit en regelmatig water geeft in warme periodes.

  • Hoe lang gaat een beukenhaag mee?

    Een beukenhaag kan wel dertig tot zestig jaar meegaan. Daarvoor moet je de beukenhaag wel goed onderhouden. Een beukenhaag is een duurzame oplossing voor een tuinafzetting waar je lang van kunt genieten.