beukenhaag bestellen

Wanneer is het beste moment om een beukenhaag te kopen?

Een beukenhaag is een prachtige keuze voor iedereen die op zoek is naar een groene en natuurlijke erfafscheiding. Maar wanneer is nu precies het beste moment om een beukenhaag te kopen en te planten? In deze blog duiken we dieper in op het ideale seizoen en de voordelen van een goed getimede aankoop.

 

Het ideale plantseizoen voor een beukenhaag

De beste tijd om een beukenhaag te bestellen of te kopen, is in het najaar en vroege voorjaar. Beukenhagen worden doorgaans geleverd als wortelgoed, wat betekent dat ze zonder pot of kluit worden verkocht. Dit type plant kan alleen worden geplant wanneer de beuk in rust is, wat meestal het geval is tussen november en april. Dit is het moment waarop de bomen hun bladeren hebben laten vallen en zich voorbereiden op de winterperiode.

 

Beukenhaag bestellen: waar moet je op letten?

Bij het bestellen van een beukenhaag, of je nu een groene beukenhaag of een rode beukenhaag wilt kopen, zijn er een paar zaken om in gedachten te houden:

 

  • Kies voor gezonde planten: Let erop dat je beukenhaagplanten van goede kwaliteit bestelt. Gezonde wortels en takken zonder beschadigingen zorgen voor een betere groei.
  • Bestel op tijd: Vooral in het najaar is er veel vraag naar beukenhagen. Bestel daarom tijdig, zodat je zeker bent van de gewenste aantallen en maten.
  • Bereid de grond goed voor: Een goed voorbereid plantbed is cruciaal. Zorg voor een losgemaakte, voedzame grond en voeg eventueel compost of meststoffen toe.

 

Waar kun je een beukenhaag kopen?

Ben je van plan om een beukenhaag te planten? Dan is het belangrijk om de juiste leverancier te vinden. Bij de Beuken-haagspecialist kun je eenvoudig je beukenhaag bestellen. Met een uitgebreid assortiment en deskundig advies ben je verzekerd van de beste kwaliteit planten, zodat je haag snel en sterk kan groeien.

Bestel je beukenhaag online bij de Beuken-haagspecialist

Wil je binnenkort een beukenhaag planten? Dan is het verstandig om je beukenhaag te bestellen in de periode tussen november en april. Twijfel je over het juiste moment of heb je nog vragen over de verzorging van je beukenhaag? Neem gerust contact op voor persoonlijk advies.

Verschil haagbeuk en beukenhaag
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Haagbeuk (Carpinus betulus)

 0,75 6,99 incl. BTW
rode beuk
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De rode beukenhaag

 1,85 12,75 incl. BTW
groene_beuk
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De groene beukenhaag

 0,80 11,75 incl. BTW

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

duurzame tuin met beukenhaag

Duurzame tuin

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kiezen steeds meer mensen voor een milieuvriendelijke aanpak bij de inrichting van hun tuin. Een duurzame tuin