Lage haag voortuin

Inspiratie voor een lage heg in de voortuin

Een mooie voortuin is het visitekaartje van je huis. Een goed gekozen lage heg in de voortuin kan een elegante en praktische toevoeging zijn, die niet alleen zorgt voor een prachtige uitstraling maar ook voor privacy en een duidelijke afbakening van je perceel. In dit artikel geven we je inspiratie en tips voor het kiezen van de perfecte lage haag voor je voortuin.

 

Waarom kiezen voor een lage haag in de voortuin?

Een lage heg in de voortuin biedt talloze voordelen. Het creëert een nette en verzorgde uitstraling zonder het zicht op je huis volledig te blokkeren. Bovendien vergt een lage haag minder onderhoud dan een hogere variant, wat ideaal is voor wie graag een groene tuin wil zonder te veel inspanning. Ook kan een laagblijvende haag in de voortuin een veilige speelplek creëren voor kinderen en huisdieren.

 

Populaire soorten lage heggen voor de voortuin

Er zijn diverse soorten lage heggen die perfect passen in de voortuin. Hier zijn enkele populaire keuzes:

 

  • Buxus (Buxus sempervirens)

Buxus is een klassieke keuze voor een lage heg in de voortuin. Deze struik heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk in vorm te snoeien. Het donkergroene blad blijft het hele jaar door groen, wat zorgt voor een blijvende nette uitstraling.

Haag in de voortuin

  • Liguster (Ligustrum vulgare)

Liguster is een snelle groeier en kan goed tegen snoeien. Deze haag behoudt in milde winters zijn blad en vormt een dichte, groene haag die zorgt voor privacy en een verzorgde look.

lage heg voortuin

 

Tips voor het onderhouden van een lage heg in de voortuin

Het onderhoud van een lage heg in de voortuin is relatief eenvoudig, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten:

  • Regelmatig snoeien: Houd je haag in vorm door deze regelmatig te snoeien. Dit bevordert een dichte groei en voorkomt dat de haag te breed wordt.
  • Water geven: Vooral in droge periodes is het belangrijk om je haag voldoende water te geven. Jonge planten hebben vaker water nodig dan oudere, goed gevestigde struiken.
  • Bemesten: Geef je haag in het voorjaar en najaar een organische meststof om de groei te stimuleren en de planten gezond te houden.

 

Een lage heg aanleggen in je voortuin

Een lage heg in de voortuin is een stijlvolle en praktische keuze die bijdraagt aan de uitstraling van je huis. Wil je zelf aan de slag met je voortuin? Bekijk het aanbod haagplanten van de Beuken-Haagspecialist. Bereken het aantal planten dat je nodig hebt voor de oppervlakte van je voortuin en bestel eenvoudig via de website. 

Heb je nog vragen over het plaatsen of verzorgen van je heg? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Verschil haagbeuk en beukenhaag
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Haagbeuk (Carpinus betulus)

 0,75 6,99 incl. BTW
rode beuk
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De rode beukenhaag

 1,85 12,75 incl. BTW
groene_beuk
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De groene beukenhaag

 0,80 11,75 incl. BTW

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

duurzame tuin met beukenhaag

Duurzame tuin

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kiezen steeds meer mensen voor een milieuvriendelijke aanpak bij de inrichting van hun tuin. Een duurzame tuin