haagliguster

Hoe plant je een haag?

Als trotse eigenaar van een nieuwe beukenhaag is het belangrijk om de planten op de juiste manier te planten, zodat ze goed kunnen wortelen en uitgroeien tot een prachtige, dichte haag. In deze blog delen we ons stappenplan voor het planten van rode beukenhagen en groene beukenhagen, met handige tips en adviezen.

Stap 1: Bereid de plantengeul voor

Belangrijk is om de planten in de verpakking te laten zitten totdat je klaar bent met het graven van de plantgeul. Maak vervolgens een plantgeul van 40cm diep en 40cm breed, zodat de wortels goed in de geul passen. Als je in kleigrond gaat planten, is het belangrijk om de klei uit de plantgeul af te voeren. Breng eerst een laag zwarte grond aan in de plantgeul en vul de planten in de geul aan met zwarte grond.

Stap 2: Plant de beukenhaag

Voordat je gaat planten, is het wenselijk om de wortels nog even goed nat te sprayen. De wortels van de planten zijn bruin, het stammetje is groen-grijs. Het is belangrijk dat het bruine gedeelte (de wortel) ook echt helemaal in de grond zit. Voor een mooie enkele haag gebruik je het beste 5 planten per strekkende meter. Voor een dubbele haag raden we 7-8 planten aan per strekkende meter die je dan in driehoekverband of zigzag plaatst in de plantgeul. Wil je eenvoudig berekenen hoeveel beukenhagen je nodig hebt. Bekijk de beukenhaagcalculator.

Stap 3: Geef jouw haag de beste start

Voor een betere aanslag en start van de beukenhaag wordt geadviseerd om Vivimus aanplantgrond voor hagen te gebruiken, advies is 1 zak per 2 strekkende meter. Nadat je de planten in de plantgeul goed hebt aangevuld met grond, moet je deze nog even aantrappen zodat de planten vaster komen te staan. Plant je een grotere maat aan, dan kun je desgewenst de planten aan een draad zetten zodat ze niet scheef gaan hangen door de wind. Hierna kun je de planten aanwateren. De eerste aanplantfase is voltooid!

Stap 4: Onderhoud de beukenhaag

Zodra de planten in het voorjaar in blad komen, moet je het eerste jaar als het niet regent wekelijks een keer sproeien. Enkel als het regelmatig regent, is dit niet nodig. Indien het in de zomermaanden echt droog en heet wordt, mag je dit 3-4 keer per week doen. Zo blijven de beukenplanten goed gehydrateerd en kunnen ze optimaal groeien.

Scoor jouw haag bij Beuken-haagspecialist

Klaar om jouw eigen haag te planten? Bekijk dan onze webshop voor hoogwaardige haagplanten en grond om jouw haag perfect te onderhouden. Beuken-haagspecialist helpt je graag verder met al jouw vragen. Lees vooral onze andere blogs om alles te weten te komen over haagplanten.

Verschil haagbeuk en beukenhaag
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Haagbeuk (Carpinus betulus)

 0,75 6,99 incl. BTW
rode beuk
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De rode beukenhaag

 2,45 9,99 incl. BTW
groene_beuk
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

De groene beukenhaag

 0,80 11,75 incl. BTW

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

Verzorging haagbeuk

Verzorging van een haagbeuk

Een haagbeuk (Carpinus betulus) is een populaire keuze voor tuinafscheidingen en sierhagen dankzij zijn dichte bladgroei, robuustheid en gemakkelijke onderhoud. Maar hoe zorg je ervoor

Buxus verzorging

Buxus verzorging

De buxus, ook wel bekend als palmboompje, is een populaire keuze voor hagen en decoratieve tuinelementen. Met zijn dichte groei, tijdloze uitstraling en veelzijdigheid is