haagliguster

Plantadvies

 1. Belangrijk, laat de planten in de verpakking zitten tot dat u klaar bent met het graven van de plantgeul.
 2. Maak een plantgeul van 40cm diep en 40cm breed, zodat de wortels goed in de geul passen.
 3. Indien u in kleigrond gaat planten voer dan de klei uit de plantgeul af. Breng eerst een laag zwarte grond aan in de plantgeul  en vul de planten in de geul aan met zwarte grond.
 4. Als u gaat planten is het wenselijk dat u de wortels nog even goed nat sprayt voordat de planten in de grond worden geplaatst.
 5. De wortels van de planten zijn bruin, het stammetje is groen-grijs. Het is belangrijk dat het bruine gedeelte(de wortel) ook echt helemaal in de grond zit.
 6. Voor een mooie enkel haag gebruikt u het beste 5 planten per strekkende meter, voor een dubbele haag 7-8 planten per strekkende meter die u dan in driehoekverband of zig zag plaatst in de plantgeul.
 7. Voor een beter aanslag en start van de beukenhaag wordt geadviseerd om Vivimus aanplantgrond voor hagen te gebruiken, advies is 1 zak per 2 strekkende meter.
 8. Als u de planten in de plantgeul goed hebt aangevuld met grond moet u deze nog even aantrappen zodat de planten vaster komen te staan.
 9. Plant u een grotere maat aan dan kunt u desgewenst de planten aan een draad zetten zodat ze niet scheef gaan hangen door de wind.
 10. Hierna nog even aanwateren en de eerste aanplantfase is voltooid.
 11. Zodra de planten in het voorjaar in blad komen moet u het eerste jaar als het niet regent wekelijks een keer sproeien. Enkel als het regelmatig regent is dit niet nodig.
 12. Indien het in de zomermaanden echt droog en heet wordt mag u dit 3-4 keer per week doen

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

groene_beuk

Wat kost een beukenhaag per meter?

Als je beukenhagen wilt aanschaffen voor een mooie, volle haag is het natuurlijk interessant om te weten hoeveel een beukenhaag per meter gaat kosten. Wij,