Beukenhaag voller krijgen

Je beukenhaag voller krijgen – 5 tips

Een beukenhaag is een schitterende aanvulling voor je tuin. Hij zorgt niet alleen voor privacy, maar geeft je buitenruimte ook een klassieke uitstraling. Maar soms kan de haag wat dun of kaal ogen, vooral na het planten of snoeien. Geen zorgen! Hier zijn een paar eenvoudige tips om je beukenhaag voller en mooier te krijgen.

1. Zorg voor de juiste plantafstand

Bij het aanplanten van een nieuwe beukenhaag is de afstand tussen de planten van groot belang. Zet ze niet te dicht bij elkaar, maar ook niet te ver uit elkaar. Een afstand van ongeveer 30 cm is ideaal, zodat de planten genoeg ruimte hebben om te groeien en te vertakken.

 

2. Regelmatig snoeien

Snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een beukenhaag. Het helpt de haag compact en vol te houden. Een goede vuistregel is om te snoeien in het late voorjaar of begin zomer, en eventueel nogmaals in het vroege najaar. Dit bevordert de vertakking en zorgt ervoor dat de haag dichter en voller groeit.

 

3. Geef voedingsstoffen

Net als wij mensen, hebben ook planten voedingsstoffen nodig. Gebruik een evenwichtige meststof, bij voorkeur organisch, om je haag te voeden. Doe dit één keer in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Dit stimuleert een gezonde, volle groei.

 

4. Genoeg water geven

Beukenhagen hebben water nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat ze tijdens droge periodes voldoende water krijgen, maar overdrijf niet. Te veel water kan leiden tot wortelrot. Een goede vuistregel is om diep en grondig water te geven, maar de bodem tussendoor te laten opdrogen. Let vooral in de wat warmere zomermaanden op! Dan kan de beukenhaag wel wat extra water gebruiken. 

 

5. Controleer op plagen en ziekten

Blijf alert op tekenen van ziekten of plagen, zoals bladluizen of schimmel. Deze kunnen de groei van je haag vertragen en leiden tot kale plekken. Als je iets ongewoons opmerkt, onderneem dan meteen actie en behandel je haag.Ga direct zelf aan de slag

Het onderhouden van een volle, gezonde beukenhaag is eenvoudiger dan je denkt. Zorg voor de juiste plantafstand, snoei regelmatig, geef voldoende voedingsstoffen en water, en let op plagen en ziekten. Met deze eenvoudige stappen kun je genieten van een prachtige, dichte haag die je tuin een mooie, groene omlijsting geeft.

 

Ben je nog op zoek naar kwalitatieve beukenhagen? Bekijk dan eens het assortiment haagplanten van de Beuken-Haagspecialist.

Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

meidoorn ziektes

Ziektes bij een Meidoornhaag

Een meidoornhaag is een prachtige aanvulling op elke tuin. Het biedt privacy, beschutting en een mooie esthetische waarde. Net als andere planten kunnen meidoornhagen echter