Meidoornhaag planten

Het planten van een meidoornhaag

Een meidoornhaag (Crataegus monogyna) is een geliefde keuze voor het creëren van een prachtige haag in de tuin. Met zijn snelle groei en stekelige takken biedt de meidoornhaag niet alleen privacy, maar trekt het ook vogels aan. In deze blog vertellen we je alles over het planten van een meidoornhaag en geven we handige tips. Lees snel verder.

Waar mag je meidoorn planten?

Meidoornhagen gedijen goed op verschillende grondsoorten, maar de voorkeur gaat uit naar vochtige en voedselrijke grond. Het is belangrijk om de meidoornhaag te planten op een locatie met voldoende zonlicht of halfschaduw. Door aanplantgrond te gebruiken bij het inplanten, kan de haag goed aanslaan.

 

Hoe snel groeit een meidoornhaag?

Een meidoornhaag staat bekend om zijn snelle groei. Met de juiste verzorging kan de meidoornhaag jaarlijks enkele centimeters groeien, waardoor snel een dichte structuur ontstaat. Dit maakt de haag ideaal als afscheiding.

 

Hoe breed wordt een meidoornhaag?

De breedte van een meidoornhaag kan variëren, afhankelijk van de snoeiwijze en het gewenste resultaat. Over het algemeen kan een meidoornhaag een breedte bereiken van 1 tot 2 meter. Regelmatig snoeien helpt om de haag ook smaller te houden.

 

Tips voor het planten van een meidoornhaag

Kies de juiste locatie: Meidoornhagen gedijen goed op verschillende grondsoorten, maar geven de voorkeur aan vochtige en voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de locatie voldoende zonlicht of halfschaduw heeft.

Bereid de grond voor: Maak een gebied van minstens 50 centimeter rondom de haag vrij van onkruid. Graaf een geul van minimaal 50 centimeter diep en 35 centimeter breed. Losse aarde op de bodem zorgt voor een goede ontwikkeling van de wortels.

Voorbereiding van de meidoornplanten: Als de meidoornplanten blote wortels hebben, maak de wortels dan vochtig voordat je ze plant. Als de planten in potten zijn, verwijder voorzichtig de pot voordat je ze in het midden van de geul plaatst.

Goed vastzetten: Gebruik de uitgegraven aarde om de meidoornhaag stevig vast te zetten. Zorg ervoor dat de haag recht staat en stevig verankerd is in de grond.

 

Direct zelf aan de slag

Het planten van een meidoornhaag is een uitstekende keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een snelgroeiende haag met stekelige takken die vogels aantrekken. Meidoornhagen gedijen goed op verschillende grondsoorten en vereist regelmatig snoeien om de gewenste breedte en vorm te behouden. Met de juiste verzorging kan een meidoornhaag een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Haagliguster (Ligustrum ovalifolium)

 1,45 2,25 incl. BTW

Meststof hagen DCM

 19,99 39,99 incl. BTW

Meidoorn (Crataegus monogyna)

 0,85 1,45 incl. BTW

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten