beste haagplanten

Wat zijn de beste haagplanten?

Het kiezen van de juiste haagplanten kan een uitdaging zijn, gezien de verscheidenheid aan soorten en variëteiten die beschikbaar zijn. In deze blog zullen we enkele van de populairste en beste haagplanten bespreken, waaronder de rode beukenhaag, groene beukenhaag, meidoorn, buxus, haagbeuk en venijnboom.

Rode beukenhaag, Fagus Sylvatica Atropunicea

De rode beukenhaag, ook bekend als Fagus sylvatica ‘Atropunicea’, is een populaire keuze voor hagen vanwege zijn opvallende rode bladeren. Deze haagplant behoudt zijn blad in de winter, wat zorgt voor privacy en kleur gedurende het hele jaar. Hij groeit het beste in goed doorlatende grond en in volle zon of halfschaduw.

Groene beukenhaag, Fagus Sylvatica

De groene beukenhaag, of Fagus sylvatica, is vergelijkbaar met de rode beukenhaag, maar heeft heldergroene bladeren. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van een dichte, hoge haag. Net als de rode beukenhaag, behoudt de groene beukenhaag zijn bladeren in de winter, hoewel ze bruin worden.

Meidoorn, Crataegus Monogyna

De meidoorn, of Crataegus, is een inheemse haagplant die bekend staat om zijn prachtige witte bloesems in de lente en rode bessen in de herfst. Het is een sterke plant die goed groeit in de meeste grondsoorten en zowel in volle zon als in halfschaduw kan staan. Bovendien is de meidoorn een goede keuze voor een veiligheidshek vanwege zijn scherpe doornen.

Buxus, Buxus Sempervirens

Buxus, ook bekend als buxus sempervirens, is een klassieke haagplant die vaak wordt gebruikt voor formele tuinen en topiary. Het heeft kleine, glanzende groene bladeren die het hele jaar door groen blijven. De buxus groeit langzaam en vereist regelmatig snoei om een strakke, nette vorm te behouden.

Haagbeuk, Carpinus Betulus

De haagbeuk, of Carpinus Betulus, is een andere uitstekende keuze voor een haag. Het heeft heldergroene bladeren die in de herfst geel worden. Hoewel het lijkt op de beukenhaag, verliest de haagbeuk zijn bladeren in de winter. Het is een sterke plant die goed groeit in zowel zon als schaduw en in verschillende grondsoorten.

Venijnboom, Taxus Baccata

De venijnboom, of Taxus baccata, is een langzaam groeiende, groenblijvende haagplant die ideaal is voor het creëren van een lage, formele haag. Het heeft donkergroene naalden en produceert rode bessen in de herfst. Let op, alle delen van de plant zijn giftig als ze worden ingeslikt.

Haagliguster, Ligustrum Ovalifolium

De haagliguster, of Ligustrum ovalifolium, is een veelzijdige en snelgroeiende haagplant die zeer populair is in veel tuinen. Het heeft glanzende groene bladeren die semi-wintergroen zijn, wat betekent dat ze in milde winters groen blijven, maar in koudere klimaten kunnen vallen. De haagliguster is zeer aanpasbaar en kan goed groeien in zowel zon als schaduw, en in verschillende grondsoorten. Bovendien produceert het in de zomer kleine witte bloemen, wat het een sierlijke haag maakt.

Koop haagplanten bij Beuken-haagspecialist

Ben je klaar om je tuin te transformeren met prachtige, hoogwaardige haagplanten? Bekijk onze haagplanten en bestel. Bij Beuken-haagspecialist zijn we trots op onze kwaliteitsplanten en uitstekende klantenservice. Wij kijken ernaar uit om jou te helpen bij het creëren van de tuin van jouw dromen!

Haagliguster (Ligustrum ovalifolium)

 1,45 2,25 incl. BTW

Meststof hagen DCM

 19,99 39,99 incl. BTW

Meidoorn (Crataegus monogyna)

 0,85 1,45 incl. BTW

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten