luis_beukenhaag

Mijn beukenhaag heeft luis – 3 tips

Het kan gebeuren dat je beukenhaag last krijgt van luis. LUIS?! Geen paniek, er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om de luis te bestrijden en je beukenhaag gezond te houden. In dit artikel zullen we je enkele tips geven over wat te doen als je beukenhaag luis heeft. De luis kan zowel op de rode beukenhaag als de groene beukenhaag voorkomen.

Hoe herken je dat je beukenhaag luis heeft?

Voordat we ingaan op de bestrijding van luis, is het belangrijk om te weten hoe je luizen op een beukenhaag kunt herkennen. Luizen zijn kleine, bewegende insecten die zich meestal op de bladeren van je beukenhaag bevinden. Ze voeden zich met de sappen van de plant, wat kan leiden tot verzwakte en beschadigde bladeren.

De meest voorkomende soorten luis die op beukenhaag voorkomen zijn de groene bladluis en de wollige beukenbladluis. De groene bladluis is klein en lichtgroen van kleur, terwijl de wollige beukenbladluis een witte, pluizige uitstraling heeft.

Reinig de bladeren van je beukenhaag

De eerste stap bij de bestrijding van luis op je beukenhaag is het reinigen van de bladeren. Je kunt dit doen door de bladeren van je beukenhaag voorzichtig te wassen met een zachte straal water uit een tuinslang. Dit helpt om de luis van de bladeren te spoelen en het besmettingsniveau te verminderen.

Gebruik een natuurlijk bestrijdingsmiddel

Als het wassen van de bladeren niet effectief genoeg is bij jouw beukenhaag met luis, dan kan je een natuurlijk bestrijdingsmiddel gebruiken. Er zijn verschillende natuurlijke oplossingen die kunnen helpen om luizen te bestrijden, zoals knoflookspray, neemolie of een mengsel van water en groene zeep.

Deze middelen zijn veilig te gebruiken en helpen om de luis op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Breng het bestrijdingsmiddel aan op de bladeren van je beukenhaag en herhaal dit indien nodig.

Schakel de hulp in van een professional

Als het probleem met luis bij je beukenhaag aanhoudt of als het om een grote besmetting gaat, dan is het misschien tijd om een professionele bestrijder in te schakelen. Een professionele bestrijder kan de besmetting effectief en veilig aanpakken.

Heb je vragen over luis in jouw beukenhaag?

Niets is zo vervelend als je beukenhaag met luis, daarom helpen we je graag verder. Wil je meer weten, dan kun je onze blogs met advies bekijken of contact met ons opnemen. Ben je van plan om beukenhagen aan te schaffen en wil jij berekenen hoeveel beukenhagen je nodig hebt in jouw tuin? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres, bereken dit gemakkelijk met onze eigen  calculator via de website.

Haagliguster (Ligustrum ovalifolium)

 1,45 2,25 incl. BTW

Meststof hagen DCM

 19,99 39,99 incl. BTW

Meidoorn (Crataegus monogyna)

 0,85 1,45 incl. BTW

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten