hoeveel groeit een beukenhaag per jaar

Alles wat je moet weten over de groei van een beukenhaag

Een beukenhaag is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Niet alleen zorgt een haag van beuken voor privacy en beschutting, maar het geeft ook een natuurlijke uitstraling aan je tuin. Als je overweegt om een beukenhaag te planten, dan is het belangrijk om te weten hoe snel deze groeit. In deze blog bespreken we de groei van een beukenhaag per jaar en geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Hoeveel groeit een beukenhaag per jaar? 

De groei van een beukenhaag per jaar hangt af van verschillende factoren, zoals de bodemkwaliteit, de hoeveelheid zonlicht en de hoeveelheid water die de haag krijgt. Over het algemeen groeit de beukenhaag ongeveer 30 tot 40 centimeter per jaar. Dit betekent dat de haag na drie jaar ongeveer een meter hoog is. Een beukenhaag kan uiteindelijk een hoogte bereiken van wel 20 meter, maar dat duurt wel enkele tientallen jaren.

 

Hoeveel groeit een beukenhaag in de eerste jaren na het planten?

Als je een beukenhaag net hebt geplant, dan groeit deze in de eerste jaren het snelst. In het eerste jaar kan de haag wel meer dan een halve meter groeien. In het tweede en derde jaar groeit de haag nog steeds snel, maar iets minder snel dan in het eerste jaar. Na ongeveer vijf jaar heeft de beukenhaag zijn volwassen hoogte bereikt.

Benieuwd hoeveel beukenhagen je nodig hebt voor een volwaardige haag? Gebruik de calculator.

Hoe kun je de groei van een beukenhaag bevorderen?

Als je de groei van je beukenhaag wilt bevorderen, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Allereerst is het belangrijk om de haag regelmatig te snoeien. Door regelmatig te snoeien, stimuleer je de groei van nieuwe scheuten. Daarnaast is het belangrijk om de haag voldoende water te geven, vooral in droge periodes. Ook kun je de haag bemesten met organische meststoffen, zoals compost.

Wanneer kun je het beste een beukenhaag planten?

De beste tijd om een beukenhaag te planten is in het najaar of het voorjaar. In het najaar kan de haag zich goed wortelen voordat de winter begint. In het voorjaar kan de haag in alle rust groeien voordat de zomer begint. Let er wel op dat het niet vriest op het moment van planten.

https://www.traditionrolex.com/2
hoeveel groeit een beukenhaag per jaar

Bestel jouw beukenhaag online

De beukenhaag is een prachtige toevoeging aan elke tuin en met de juiste verzorging groeit de haag ook nog eens snel. Door de groeisnelheid van de beukenhaag kun je binnen een paar jaar genieten van een mooie, volgroeide haag.

Als je op zoek bent naar een beukenhaag van hoge kwaliteit, dan ben je bij Beuken-haagspecialist aan het juiste adres. In onze webshop vind je zowel rode als groene beukenhagen in diverse maten. Bestel nu jouw beukenhaag bij Beuken-haagspecialist!

Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

meidoorn ziektes

Ziektes bij een Meidoornhaag

Een meidoornhaag is een prachtige aanvulling op elke tuin. Het biedt privacy, beschutting en een mooie esthetische waarde. Net als andere planten kunnen meidoornhagen echter