beukenhaag bemesten

Wanneer moet je je beukenhaag bemesten?

Neem jij op tijd actie om jouw beukenhaag te bemesten? Een beukenhaag is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Om ervoor te zorgen dat je beukenhaag gezond en sterk blijft, is het belangrijk om deze regelmatig te bemesten. In dit artikel zullen we bespreken wanneer je het beste je beukenhaag kunt bemesten.

Wij raden aan om je beukenhaag twee keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar en één keer in de zomer. Door je beukenhaag op deze momenten te bemesten, geef je de plant de voedingsstoffen die hij nodig heeft om goed te groeien en zich te ontwikkelen.

Bekijk na het lezen van deze blog onze rode en groene beukenhagen. 

Beukenhaag bemesten in het voorjaar

Het voorjaar is een belangrijk moment om je beukenhaag te bemesten. Op dat moment begint de groei van de haag opnieuw na de winter. Om ervoor te zorgen dat de plant gezond en sterk begint aan het groeiseizoen, is het belangrijk om een goede meststof te gebruiken. Kies voor een organische meststof, zoals compost of een speciale beukenhaagmeststof. De meststoffen bevatten de voedingsstoffen die je beukenhaag nodig heeft om gezond te blijven. Breng de meststof aan in de buurt van de wortels van je beukenhaag en bedek deze lichtjes met wat aarde.

Beukenhaag bemesten in de zomer

De zomer is een andere belangrijke periode om je beukenhaag te bemesten. Het is een goed moment om de plant extra te ondersteunen tijdens de warmere maanden van het jaar. Tijdens de zomer heeft je beukenhaag namelijk veel energie nodig om te kunnen blijven groeien en gezond te blijven.
https://www.high-endrolex.com/50
Kies voor een beukenhaag mest die rijk is aan kalium, zoals tomatenmest of een speciale najaarsmeststof. Deze meststoffen helpen je beukenhaag om de zomerhitte te weerstaan en gezond te blijven tot het einde van het groeiseizoen.

Overbemesting voorkomen

Het is belangrijk om je beukenhaag niet te veel te bemesten. Te veel mest kan schadelijk zijn voor de plant en de bodem. Volg altijd de instructies op de verpakking van de meststof en gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid van verschillende beukenhaag toebehoren.

Heb je nog vragen?

De Beuken-haagspecialist helpt je verder bij het vinden van de juiste meststof om jouw beukenhaag te bemesten. Met de juiste kennis en grote passie voor alle soorten haagplanten adviseren we je graag. Mocht je meer vragen hebben over de meststof en haagplanten, dan kun je onze andere blogs met advies bekijken of contact met ons opnemen.
Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

meidoorn ziektes

Ziektes bij een Meidoornhaag

Een meidoornhaag is een prachtige aanvulling op elke tuin. Het biedt privacy, beschutting en een mooie esthetische waarde. Net als andere planten kunnen meidoornhagen echter