haagliguster met bloemen

Wat is de beste tijd om een haagliguster te planten?

Van plan om je buitenruimte om te toveren met prachtige haagligusters? De haagliguster is een mooie groenblijvende en aantrekkelijke haagoptie. Maar, wanneer kun je de haagliguster het beste planten? 

In tegenstelling tot veel andere haagplanten, kun je een liguster vrijwel het hele jaar door planten, zolang de grond niet bevroren is. De voorkeur gaat echter uit naar de periode tussen oktober en april

Plantadvies

Het planten van de haagliguster op het juiste moment biedt veel voordelen, zoals gezonde wortelgroei, minder stress en maximale groeiperiode. De maanden september tot november en maart tot begin april zijn ideaal om de haagliguster te planten. Deze periodes zijn geschikt doordat de bodem (nog) warm is van de zomerhitte. Dit bevordert de wortelgroei. Tegelijkertijd vermijd je de intense hitte van de zomer en de strenge vorst van de winter. Hierdoor krijgen je haagligusters de beste start!

Hieronder enkele redenen waarom deze periode ideaal is:

  • Minder kans op droogte: In het najaar en de vroege lente is er doorgaans meer regenval, wat de haagplant helpt goed te wortelen.
  • Milde temperaturen: De koelere temperaturen in deze periode zorgen ervoor dat de ligusterplant minder snel uitdroogt.
  • Rustperiode: In de winter heeft de liguster minder last van ongedierte en kan hij zich volledig richten op het ontwikkelen van een wortelsysteem.

 

Bij het planten van de haagliguster is het belangrijk om de juiste plantdiepte en -afstand te houden, zodat ze genoeg ruimte hebben om te groeien. Wil je advies hoe je het beste de haag kunt planten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Onderhoud van de haagliguster

Je hebt de haagliguster geplant op het juiste moment. Nu wil je hem optimaal verzorgen. We geven hier een paar tips waar je op moet letten;

  • Snoeien

Regelmatig snoeien, en op de juiste tijden, is cruciaal om de haag mooi te houden. We hebben eerder al een blog geschreven waarin we uitleggen hoe en wanneer je de haagliguster het beste kunt snoeien.

  • Bemesting

Hoewel liguster niet per se bemesting nodig heeft, kan het wel de groei en gezondheid van uw haag bevorderen. Bemest uw ligusterhaag bij voorkeur in het vroege voorjaar (maart) of in de herfst (september/oktober) met een korfkorrelmeststof.

  • Water geven

Water geven. Dit spreekt voor zich. Hoewel haagligusters redelijk droogtetolerant zijn, is het belangrijk om de jonge haagplanten regelmatig water te geven. Vooral tijdens de eerste paar groeiseizoenen. Zorg dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd overmatig water geven.

 

  • Onkruid weghalen

Onkruid kan rondom de haag groeien. Als er veel onkruid bij de haagliguster aanwezig is, worden de voedingsstoffen die bedoeld zijn voor de haag weggenomen.

Klaar om je tuin te transformeren?

De haagliguster is een goede keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een heg die vele voordelen kan bieden. Vandaag nog je haagliguster bestellen?. Wij staan altijd voor je klaar met deskundig advies en hoogwaardige planten.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@beuken-haagspecialist.nl en creëer je geweldige buitenruimte! Of bekijk alvast ons hele assortiment haagplanten

 

haagliguster met bloemen
Products not found.

Artikel delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Andere berichten

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Verschil haagbeuk en beukenhaag

Beuken en haagbeuken, twee bomen die vaak worden verward, maar toch zo verschillend zijn. Beide bomen zijn prachtige aanwinsten voor je tuin, maar hebben andere